Етър ще се опита да продължи серията си от четири поредни мача без загуба при гостуването си на Септември в последния мач от кръга на Първа лига. Двубоят е утре от 20:00 часа на "Васил Левски". Нещо повече – „виолетовите“ искат задължителни три точки срещу добре познатия съперник. Миналата година двата тима бяха основни претенденти за елита, като етърци спечелиха и двата си мача с по 2:1. "Виолетовите" отпътуваха за столицата днес по обяд.

„Надяваме се да играем добре и да спечелим. Отиваме в София за трите точки. В серия сме от четири мача без загуба, съперникът също е в подем и това е предпоставка за един добър мач. Надявам се и зрителите да останат доволни. Но аз пак казвам, отиваме за победа, гоним си нашите цели, а основната цел на Етър е да спечели трите точки”, коментира треньорът Станислав Генчев.

Почти всички основни играчи са на линия за мача. Веселин Минев, Ерик Почански, Румен Руменов и Георги Сърмов са напълно възстановени и попаднаха в групата. От Сърмов, който лекуваше счупена костица на дланта, се очаква да направи официален дебют за „болярите“.

За първи път в групата влиза и младият централен защитник Пламен Гълъбов, който бе преотстъпен от ЦСКА до края на годината. Другият 21-годишен играч, преотстъпен от ЦСКА – Никола Колев, ще се присъедини към Етър за пръв път едва днес направо на лагера преди мача. Той също е картотекиран, но е извън групата. Единствените отсъстващи са централният бранител Венци Василев, който лекува контузия, и отпадналият в последния момент поради травма ветеран Тодор Колев.

Групата на Етър за мача в София: Хр. Иванов, Акалски, Скерлев, Пехливанов, Минев, Гълъбов, Александров, Апостолов, Кямил, Руменов, Ивайлов, Сърмов, Атанасов, Вълчанов, Почански, Стоянов, Бадара, Петков.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка