Най-добрият ни рефер за последните 10 години Антон Генов коментира съдийството на първия ден от Евро 2012 пред bgreferee.org:

“Познавам лично всичките 12 съдии, които ще ръководят мачовете от европейското първенство в Полша и Украйна. С някои сме били заедно на семинари на УЕФА, с други сме се засичали по мачове и турнири.

Съдийството в първия ден беше доста коментирано и то най-вече заради испанския рефер Карлос Веласко, който свири мача Полша – Гърция (1:1). Направи доста слабо първо полувреме, което лично мен ме изненада, защото е много добър съдия. За един арбитър е изключително важно да бъде подготвен за мача с предварителна информация – стартови състави, тактика на отборите, как се държат играчите на терена и т.н. Нещо, което той очевидно беше подценил. Или може би се е заблудил от някои твърдения, че гърците играят силов футбол, използват симулации и т.н. Най-голямата му грешка дойде от лесното показване на жълти картони и така се стигна до червения картон на гръцкия защитник Сократис. Съдията не трябва да издребнява, а да помага на футбола. През първото полувреме имаше и ситуация, в която можеше да се даде дузпа в полза на Гърция, но масовият протест дойде и като резултат от червения картон. Все пак има и допълнителни асистенти на аутлиниите и те имат отлична гледна точка. На почивката Карлос Веласко явно си е направил изводи и съдийството му през втората част беше много по-убедително. Имаше и късмет с дузпата за гърците и червения картон на вратаря Шчесни.

На обратния полюс беше Хауърд Уеб, който ръководи двубоя Русия – Чехия (4:1). Не показа нито един картон, не накъсваше играта и беше почти незабележим. Европейското първенство е дълго и понякога картоните се оказват решаващи”.