Въпреки че отборът все още не се е класирал за финала на Евро 2012, Германският футболен съюз вече планира празнуването след спечелването на титлата.

Партито обаче няма да бъде както след големи турнири - на Бранденбургската врата в Берлин. По всяка вероятност празненството ще се състои във Франкфурт. Това обяви спортният директор на Бундестима Оливер Бирхоф.

"Разбира се, че нужно всичко да бъде подготвено предварително. За мен не са важни само хората на място, но и милионите пред телевизорите", обясни Бирхоф.

"Все още не решено къде ще могат феновете да ни видят. Но един стадион като "Комерцбанк-Арена" във Франкфурт е чудесна възможност", добави шефът.

Бирхоф обаче уточнява: "Разбираемо е, че ако не победим Италия, подобно нещо няма да се случи. Най-малкото, защото няма мач за трето място, както е на световно първенство", каза още бившият национал на Германия.

Оли Бирхоф вероятно се надява да повтори триумфа на Бундестима през 1996 година в Англия. Тогава, пред 30 хиляди души във Франкфурт, отборът показа последната си титла, спечелена под ръководството на Берти Фогтс.