Нападателят на Португалия Уго Алмейда има само 50 минути за тима до този момент на Евро 2012, след като на четвъртфинала срещу Чехия (1:0) смени принудително контузилия се Елдер Пощига. Сега се очаква Алмейда да бъде титуляр в полуфинала срещу Испания тази вечер от 21:45 часа българско време на “Донбас Арена” в Донецк.

“Доволен съм от това. Работих доста, за да бъда включен в титулярния състав и ще използва тази си възможност. Искам да дам най-доброто от себе си, това е логично. Винаги съм бил мотивиран, както всички 23-ма футболисти в състава. Ние сме онези, които са избрани. Ние всички искаме да играем”, сподели Алмейда на пресконференцията преди мача тази вечер.

Португалия няма да промени стила си. Аз ще продължа да работя и ще се опитам да вкарам. Нищо друго не е по-важно. Ние трябва да отбележим, това е нашата работа. Знаем, че Испания разполага с много качество. Те имат невероятни играчи. Ние трябва да държим на стила си и да се концентрираме върху играта. Искаме да направим голям мач. Сигурен съм, че срещу тези играчи ще ни е много трудно, но ние ще дадем най-доброто от себе си, за да вкараме. Класирането за финал е голяма мечта и аз бих бил много горд, ако се случи”, допълни нападателят.