Селекционерът на Германия Йоахим Льов очаква равностойна и завързана битка с домакина Франция в единия от полуфиналите на Евро 2016. Срещата е в четвъртък от 22:00 часа българско време на „Стад Велодром” в Марсилия.

Съперниците са се срещали четири пъти на големи първенства, като в три от случаите Бундестимът е продължавал напред, а при единственото изключение за „петлите” е успех на Мондиал 1958 в Швеция.

"Спрете с приказките, че Франция има комплекс от нас. Говорехте, че ние имаме такъв от Италия, но се видя, че не е така. Мен историята и статистиката на мачовете не ме интересуват. Каквото е станало в миналото, остава там. Французите са отбор, който играе много добре и го доказаха срещу Исландия. Вкараха ранен гол, който много им помогна. От самото начало твърдя, че те са един от фаворитите за титлата заради домакинското предимство", сподели Льов преди полуфинала.

"Знаем какво трябва да направим в този мач. Нямам търпение да започне. От сега мога да ви кажа, че тази битка ще бъде много равностойна и завързана. Обичам такива двубои, обожавам да съм част от тях. Естествено, че ще направя някои промени, няма как, притиснат съм. Но това не ме притеснява, защото аз имам вяра във всичките си футболисти. Дори и в тези, които не са играли много. Знам, че мога да разчитам на всички тях”, допълни наставникът на Бундестима, който няма да може да използва наказания Матс Хумелс и контузените Сами Кедира и Марио Гомес. Капитанът Бастиан Швайнщайгер също е под въпрос заради травма.