Португалската суперзвезда Кристиано Роналдо смята, че той и съотборниците му са способни на подвиг на Евро 2016. Нападателят на Реал (Мадрид) призна, че голямата му мечта да е спечели отличие с националния отбор. Португалия се изправя на осминафиналите срещу Хърватия.

"Не мисля, че има много изненади на европейското. Може би в груповата фаза  имаше малко, но големите отбори винаги се справят накрая. Срещаме много добър отбор в лицето на Хърватия и шансовете са 50 на 50. Видяхме ситуациите от последния им мач срещу Испания. Труден съперник са", започна Роналдо.

"Не всеки тим може да победи Испания, но ние знаем какво представляваме и ще ги погледнем право в очите, щом се изправим срещу тях. Ще бъдем готови. Мисля, че Португалия е достатъчно добра за подвиг. Имаме големи футболисти, играещи в най-добрите първенства в света. Защо не?", продължи португалецът.

"Винаги съм заявявал, че главната ми цел е да спечеля голямо отличие с националния отбор. Има шанс, може да се случи, но е трудно. Даваме всичко, на което сме способни. Печелил съм много трофеи в кариерата си, най-големите възможни, но титла със страната ми винаги е важна. Това е голяма, голяма мечта, която искам да сбъдна", завърши Роналдо.