Безпорядъците с участието на руските и английските фенове на „Стад Велодром“ в Марсилия след равенството 1:1 между двата тима са били провокирани от сигнална ракета, която е била изстреляна от страна на руснаците към сектор с привърженици на „трите лъва“.

Информацията е на „Би Би Си“. Авторитетната британска медия се позовава на очевидци. Свидетелите твърдят, че след това феновете са започнали да прескачат оградите, които разделяли двете агитки.

В същото време френското издание „La Provence“ публикува видео, на което се вижда как към трибуната с английските фенове лети сигнална ракета. След това феновете започват бързо да напускат своите места.

Руският министър на спорта Виталий Мутко обвини домакините на Евро 2016 в слаба организация и пропуски в сигурността, които са били причината да се стигне до сблъсъци по улиците на града и вътре на стадиона.

"Сериозни сблъсъци нямаше, но такива мачове трябва да се организират нормално, трябва да се отведат феновете на съответните сектори на стадиона. Имаше бомбички и фойерверки, което е лошо, разбира се. "Ние сме цивилизована страна. Беше преувеличено, в действителност всичко е наред. Когато приключи срещата англичаните бяха разстроени, но всички бързо си тръгнаха", коментира Мутко.

По време на мача привържениците на английския национален отбор скандираха неприлични изрази срещу президента на Русия Владимир Путин и срещу руската тенисистка Мария Шарапова.

Както е известно, по улиците на Марсилия имаше сблъсъци с участието на английски фенове срещу руснаци и представители на полицията. Според официалните данни 35 души са настанени в болница с различни наранявания, като четирима от тяхна са в тежко състояние.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
* Здрав бой и по трибуните след Англия - Русия 1:1 (СНИМКИ/ВИДЕО)
* Най-малко 35-ма ранени след кървавия ад в Марсилия (ВИДЕО)
* Англичаните са обиждали Путин и Шарапова по време на мача с Русия