Руският треньор на Славия Александър Тарханов разкритикува играта на "Сборая" в нападение при равенството 1:1 срещу Англия в срещата от Евро 2016.

"Резултатът, с оглед на начина, по който се представи нашият отбор, е добър. Успяхме да спечелим точка, което е важно, но в играта имаше много проблеми. Особено в атака, защото, ако в защита някак си се справяхме, то нападателните ни действия се оказаха слаби. Нямаше острота, докато пред нашата врата се създадоха достатъчно положения, въпреки че момчетата като цяло се справиха. Герой на мача е Игор Акинфеев, но искам да отбележа, че и централните защитници се представиха отлично", коментира Тарханов пред руските медии.

"Липсваше нужния синхрон в зоната пред бранителите. Головин и Нойщетер се стараха, връщаха се и помагаха в защита, но в атакуващ план показаха слаб футбол. Офанзивните играчи Кокорин, Смолов и Дзюба не успяха да разкрият потенциала си, особено по крилата, защото те са много зависими от централните полузащитници", допълни треньорът на Славия.

"В мача срещу Словакия трябва да се насити средата на терена с футболисти, които могат добре да организират играта в нападение, мисля си за Глушаков, може би и Широков. Англичаните ни оставяха пространства за контраатаки, но словаците ще действат по-здраво в защита и затова ще ни бъдат необходими творчески личности", завърши Тарханов.