Футболни фенове масово са се заразили с COVID-19 при посещението си на мачове от Евро 2020 в Санкт Петербург. Това отчетоха финландските власти. В старата руска столица Финландия игра два мача – срещу Русия (0:1) и срещу Белгия (0:2).

На границата между Финландия и Русия се провежда тестване на завръщащите се фенове и се оказва, че тестовете на 86 човека са дали положителен резултата. Затова всеки посетител на Финландия, пристигащ от Санкт Петербург, независимо от направеното изследване на границата, ще се подлага на карантина и два пъти ще преминава през тестване.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Проблемът е, че има най-малко 800 човека, които въобще не са били изследвани на границата, а след завръщането си във Финландия са ползвали обществен транспорт и са посещавали публични мероприятия. Сега правителството на страната отправи молба към тези граждани на Финландия да проявят разум и сами да се изолират и в рамките на 72 часа да си направят два теста за коронавирус.

Двама шведски фенове са задържани под карантира в Санкт Петербург, след като малко преди мача между „тре крунур“ и Полша (3:2) са дали положителни резултати на изследване с PCR. Шведското издание хвърли вината върху руските власти за неупражнен контрол в бар „Алпенхаус“, където доста от шведските привърженици са прекарали времето си, но никой не е следил за спазването на ограничителните мерки.