ТВ ПРОГРАМА – ТУК!

Днес на Евро 2020 ще бъдат излъчени не само последните два четвъртфиналиста, но и феновете ще получат възможността да видят една от най-големите футболни класики – Англия срещу Германия. Вторият мач от програмата за 29 юни, който е между Швеция и Украйна, сякаш остава в сянката на големия сблъсък на „Уембли“.

ЕВРО 2020 ЕЛИМИНАЦИОННА ФАЗА

Англия има поводи за оптимизъм преди дербито. „Трите лъва“ са един от фаворитите за спечелване на европейското първенство, а освен това излязоха като победител в своята група без допуснат гол. Проблемът за англичаните за момента е реализирането на попадения. За три мача бяха отбелязани само две. Техен автор беше Рахийм Стърлинг. В Англия се надяват, че домакинският фактор и отсъствието на германски фенове на „Уембли“ ще им помогне допълнително за постигане на успех над немците.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

От гледна точка на постигнатите резултати, представянето на Германия на Евро 2020 е доста колебливо. Започна се със загуба след автогол от световния шампион Франция. Последва изключително красивата победа с 4:2 над Португалия и се стигна до мъката срещу Унгария (2:2), когато късен гол на резервата Леон Горецка донесе ценната точка за „маншафта“. В Германия разчитат на репутацията си на турнирен боец, който обикновено тръгва мудно, а с течение на времето набира скорост.

EnglandАНГЛИЯ – ГЕРМАНИЯGermany

Днес от 19:00 часа
Лондон, „Уембли“
Съдия: Дани Макели (Нидерландия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Шоу, Райс, Филипс, Фоудън, Маунт, Стърлинг, Кейн
На картон от наказание: Фоудън

Германия: Нойер, Гинтер, Хумелс, Рюдигер, Кимих, Горецка, Кроос, Госенс, Хаверц, Мюлер, Гнабри
На картон от наказание: Гинтер, Гюндоган, Хаверц, Кимих, Сане

Баланс: 36 мача, 16 победи за Англия, 7 равенства, 13 победи за Германия, г.р. 70:45 за Англия

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Германия няма загуба в последните си седем мача срещу Англия на „Уембли“ (5 победи и 2 равенства). Последното немско поражение в Храма на футбола е от 12 март 1975 г. - 0:2 в контрола.
* Последната победа на Англия над Германия извън груповата фаза на голямо първенство е записана на финала на Мондиал`66 на „Уембли“ - 4:2 след продължения.
* На „трите лъва“ общо девет пъти им се е налагало да изпълняват дузпи на големи първенства и само три пъти са излизали победители. Англичаните обаче спечелиха последните два случая, в които изпълняваха удари от бялата точка.
* Германия общо седем пъти е изпълнявала дузпи на големи първенства, като загуби само в първия случай – от Чехословакия на финала на Евро`76.
* Победителят от днешния мач на четвъртфинала ще играе срещу Швеция или Украйна в Рим на 3 юли.

-----------------------------------------------------------------

Швеция впечатли с представянето си до момента. В първия си мач направиха дръзко равенство с Испания, а след това подчертаха амбициите си с победи над Полша и Словакия. „Тре крунур“ бяха сред малцината отбори, които не записаха загуби в груповата фаза, а демонстрираха стабилна игра в защита и сериозна заплаха в предни позиции. Това беше подчертано с трите гола до момента на нападателя Емил Форсберг.

Украйна също има с какво да се похвали в атака, тъй като Роман Яремчук и Андрий Ярмоленко до момента имат по две попадения. Тимът на Андрий Шевченко обаче де промъкна до осминафиналите като един от четирите най-добри трети отбори, въпреки че записа два загуби и една победа в групата. Особено запомнящ се е мачът, в който Украйна отстъпи на Нидерландия, въпреки че навакса пасив от два гола.

SwedenШВЕЦИЯ – УКРАЙНА

Днес от 22:00 часа
Глазгоу, „Хемпдън Парк“
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Швеция: Олсен, Лустиг, Линдельоф, Даниелсон, Аугустинсон, С. Ларсон, Екдал, Олсон, Форсберг, Исак, Куайсон
На картон от наказание: Даниелсон, Лустиг, Олсон

Украйна: Бушчан, Караваев, Забарний, Матвиенко, Миколенко, Малиновски, Сидорчук, Зинченко, Ярмоленко, Яремчук, Циганков
Контузен: Попов; Под въпрос: Зубков
На картон от наказание: Шапаренко, Сидорчук

Баланс: 4 мача, 1 победа за Швеция, 1 равенство, 2 победи за Украйна, г.р. 4:3 за Украйна

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Швеция е в серия от осем поредни мача без загуба от началото на 2021 г. Единственото равенство в тази поредица беше срещу Испания на старта на Евро 2020.
* „Тре крунур“ имат 50% успеваемост, когато им се налага да изпълняват дузпи на големи първенства. Те имат една победа и една загуба.
* Украйна излезе победител в единствения случай, когато се наложи да изпълнява удари от бялата точка.
* Победителят от днешния мач ще играе на четвъртфинал срещу Англия или Германия в Рим на 3 юли.