Капитанът на „скуадра адзура“ Джорджо Киелини разплака цяла Италия, посвещавайки европейската титла на всички, които станаха жертва на пандемията от коронавирус, както и на починалия си колега Давиде Астори. 31-годишният защитник на Фиорентина бе открит мъртъв в хотелската си стая преди мач от Серия „А“, а според лекарите сърцето му е спряло в съня му.

„Благодаря на вас. На всички вас. Защото в това невероятно приключение ви взехме с нас. Болката на онези, които пострадаха. Нуждите на онези, които бяха повалени на колене по време на пандемията. Желанието отново да могат да живеят. Лицата на жените, мъжете, възрастните, младите, децата и тези, които спасиха нашия живот – лекарите. Те ни мотивираха. Те ни помогнаха. Те пяха с нас. Резултатът е само една част от играта, но този резултат, тази победа, тези сълзи от радост са посветени на вас“, написа бранителят в „Инстаграм“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

От началото на пандемията в Италия са регистрира над 4,26 милиона случаи на коронавирус, а 128 000 души починаха.

„Ние не сме го забравили. Той завинаги е един от нас. Това е нашата сила – в колектива. Нищо, че някои от малките момчета не са го срещали. Беше невероятен“, каза Киелини за Давиде Астори пред италианските медии.

„Успехът е и за Матео Беретини. Той не успя в Лондон, ние играхме и заради него. Защото е страхотен тенисист с невероятно бъдеще“, завърши капитанът на новия европейски шампион.