УЕФА излезе със становище относно екипите на националния отбор на Украйна, които предизвикаха скандал с Русия заради включването на полуостров Крим в украинската национална територия. През 2014 година Крим се върна в границите на Русия след референдум, но в Киев и до днес оспорват избора на населението.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

На 6 юни националният отбор на Украйна представи екипите си за Евро 2020. Освен контурът на националните граници, фланелките съдържат и надписите „Слава на Украйна! Слава на героите!“, които се намират на яката.

УЕФА реши, че „Слава на Украйна!“ може да остане, но надписът „Слава на героите!“ трябва да бъден премахнат, тъй като в комбинация с първата част носи политически смисъл.

Що се отнася до границите на страната, от евроцентрала обявиха, че това не противоречи на правилата, тъй като е изобразена територията на Украйна, която е официално призната от ООН.

Украйна започва участието си в група „С“ на Евро 2020 на 13 юли с мач срещу Нидерландия. На 17 юни е двубоят със Северна Македония, а на 21 юли предстои срещата с Австрия.