Защитникът на Борусия (Дортмунд) Марк Бартра разказа с детайли за първи път какво се е случило в секундите на атентата срещу автобуса на Борусия (Дортмунд) от 11 април и как се е почувствал. 26-годишният испанец се отърва със счупена ръка от взривовете по рейса на "жълто-черните" преди мача с Монако от четвъртфиналите на Шампионската лига.

„Изведнъж имаше шумен трясък от експлозия. Отстрани почувствах топла ударна вълна, а след това болки в рамото. Ушите ми пищяха. Чувах само писък и притъпените крясъци на Роман, Нури и Шмели (б.р. Роман Бюрки, Нури Шахин и Шмелцер). Те крещяха: „Марк, на земята, залягай”. Бях като парализиран. От моето рамо капеше кръв”, описа Бартра момента на екплозията в интервю за Sport Bild.

„Успях да легна на пода. Невероятна горещина облада тялото ми. Виех от болка и бях на път да загубя съзнание. Тогава нашата физиотерепевтка Свантйе дойде, удряше ми шамари и крещеше, че не трябва да заспивам. Освен това ми лисна вода в лицето. Всичко това продължи около 10 минути, но за мен бе като часове. Големият страх беше, че не знаехме дали сме на сигурно място или ще има други удари. Тази неизвестност беше най-лошата в случая”, допълва 26-годишният футболист, който бе единственият пострадал с по-сериозни наранявания при атентата. След това той претърпя операция на китката, от която бяха отстранени чужди тела.

„Получих друго разбиране за времето. Трябваше да разбера с тялото си колко бързо се променя живота. Затова се наслаждавам на него много по-интензивно”, завършва Бартра. Той се завърна в игра за Борусия (Дортмунд) при победата срещу Вердер с 4:3 в последния кръг от Бундеслигата, а в мача срещу Айнтрахт (Франкфурт) във финала за Купата на Германия бе сред титулярите.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА