Байерн стартира новия сезон в Бундеслигата с много трудна победа с 3:2 като гост на Волфсбург.

Мачът беше белязан от два обрата, след като Джамал Мусиала откри в 19-ата за баварците, но два гола на Ловро Майер в 47-ата от дузпа и в 55-ата минута доведоха нещата до 2:1 за „вълците“. 

Автогол на Якуб Камински в 65-ата и попадение на Серж Гнабри в 82-ата минута обаче донесоха победния старт на Байерн при новия треньор Венсан Компани.

Мачът започна с натиск на гостите. В началните минути Камил Грабара спаси удари на Серж Гнабри, Хари Кейн и Йозуа Кимиш.

Натискът на Байерн даде резултат в 21-ата минута. Тогава Саша Бойе с прекрасен пас изведе Джамал Мусиала в наказателното поле и младата звезда на Байерн и Германия вкара за 1:0 за немския колос. 

Секунди след началото на второто полувреме Саша Бойе извърши нарушение в наказателното поле на баварците, за което получи жълт картон, а „вълците“ – дузпа. Зад топката застана Ловро Майер, който в 47-ата минута не остави шанс на Мануел Нойер и изравни.

Последва натиск на Волфсбург, който в 50-ата минута можеше да вкарат, но удар на Майер рикошира в десния страничен стълб.

Пет минути по-късно, обаче, Майер вкара втория си гол в мача, след като се разписа отблизо след подаване на Патрик Вимер, осъществявайки пълния обрат.

Байерн тръгна в атаки и на свой ред изравни в 65-ата минута, когато Якуб Камински си вкара автогол.

Така се стигна до 82-ата минута, когато Хари Кейн получи топката фронтално срещу вратата и веднага изведе Серж Гнабри вдясно от себе си. Германският национал нахлу в наказателното поле и с перфектен изстрел реализира трети гол за баварците.

До края на срещата имаше положения и пред двете врати, но повече голове не паднаха и така Венсан Компани започна с победа начело на Байерн в Бундеслигата.