Германският шампион Байерн взе крайно решение по въпроса за треньора и продължи договора на наставника Хан-Дитер Флик до лятото на 2023 година. 55-годишният специалист пое тима от Мюнхен през ноември, след като хърватинът Нико Ковач бе уволнен.

Флик направи добро впечатление с работата си до момента и това е причината да получи постоянен контракт.

"Очаквам с нетърпение да се справя с предстоящите задачи заедно с моя треньорски екип и отбора. Разговорите, които проведох с борда, бяха много добри и свидетелстваха за взаимното доверие, което съществува между нас. Заедно сме определили посоката, която искаме да поемем през следващите години и съм сигурен, че можем да постигнем много заедно", заяви Флик пред официалния сайт на клуба.

„Клубът е много доволен от работата му. Отборът се развива много добре под него и играе атрактивен футбол, което се отразява и на резултатите. Ние сме единственият немски клуб, който все още има шанс да спечели три турнира. Харесва ми начинът, по който води отбора и той има страхотни човешки качества. Клубът му се доверява и сме убедени, че той ще ни помогне да постигнем целите си за в бъдеще“, сподели пък изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге.

Междувременно ръководството, треньорите и футболистите ще намалят заплатите си с 20%, за да подпомогнат служителите на клуба поради тежкото финансово положение, причинено от пандемията на коронавирус. Това каза членът на съвета на директорите на Оливер Кан.

Във вторник Германската футболна лига одобри решението за удължаване на временното прекратяване на първенствата от Първа и Втора Бундеслига до 30 април поради ситуацията с коронавирус.

След 25 кръга Байерн води в класирането с 55 точки и 4 повече от Борусия (Дортмунд).

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!