Байерн срази у дома Волфсбург с 2:0 в мач от втория кръг на германската Бундеслига. Джамал Мусиала и Томас Мюлер осигуриха успеха, който е втори в два мача, а също така са вкарали осем гола досега.

Садио Мане, Тамас Мюлер и Мусиала започнаха в атаката, като двата гола паднаха в рамките на 11 минути – в 33-ата и 44-ата минута. Иначе въпреки убийствената атака, първата ситуация в мача беше за гостите от Волфсбург, които едва не поведоха. Можеше да стане автогол на канадския ляв бранител Алфонсо Дейвис в 5-ата минута, но топката за негово щастие се спря в страничната греда.

Но след този летаргичен старт, домакините вдигнаха темпото и Мусиала показа страхотните си дрибльорски качества. В 33-ата минута той се освободи от двама персонални пазачи и прати топката зад отлично пазилия днес вратар Кун Кастеелс.

С това попадение 19-годишният Мусиала стана първият германец, ненавършил 20 години, който вкарва 14 гола в Бундеслигата.

Веднага след това атаките идваха на вълни към вратата на Вълците, които 11 минути по-късно трябваше да се примирят с втори гол. Разписа се Томас Мюлер в своя мач номер 417 в германския елит след подаване на Йозуа Кимих.

Волфсбург, водени от бившия треньор на Байерн Hико Ковач, можеха да инкасират още попадения, но през второто полувреме на два пъти с помощта на системата за съдийска видеопомощ (ВАР) оцеляваха. Веднъж реферите присъдиха засада, а във втория път първо мериха колко милиметра топката е вътре след удара на Садио Мане, но след това се оказа, че има и засада, което беше причина за отмяната.

По-рано през деня Майнц и Унион (Берлин) завършиха 0:0 и разделиха по точка.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!