Шампионът Байерн спечели убедително с 4:2 при визитата на Волфсбург в мач от 19-ия кръг на германската Бундеслига и се върна на върха във временното класиране. Кингсли Коман (9, 14), Томас Мюлер (19) и Джамал Мусиала (73) се разписаха за баварците, а за домакините точни бяха Якуб Камински (44) и Матиас Сванберг (81). В 54-тата минута за втори жълт картон бе изгонен халфът на гостите Йошуа Кимих. Те бяха без трайно контузените Нойер, Мане, Лука Ернандес и Мазрауи, който се бори със сърдечни проблеми, а травма преди тази среща получи и халфът Райън Гравенберх.

Баварците започнаха по-активно и в 9-ата минута поведоха, след като Кингсли Коман центрира топката, Томас Мюлер протегна крак и не успя да засече, а вратарят Кастеелс не прецени добре ситуацията и коженото кълбо влетя в мрежата за 0:1. 

Играчите на Юлиан Нагелсман решиха набързо мача, след като в 14-ата минута взетият под наем от Манчестър Сити Жоао Кансело центрира добре и Кингсли Коман отбеляза втория си гол в мача с чудесно воле, а португалецът записа втора асистенция в два мача за шампионите. Пет минути по-късно Йошуа Кимих центрира от пряк свободен удар и Томас Мюлер вкара с глава за 0:3. 

След трите гола темпото в мача поспадна, а треньорът на домакините Нико Ковач предприе рокада при негативния резултат и извади Максенс Лакроа в 30-ата минута, пускайки в игра Якуб Камински, който раздвижи играта на Волфсбург. В 36-ата минута Матиас Сванберг отправи опасен изстрел, който Зомер спаси с вещина, а в 44-ата минута Камински и Пауло Силва осъществиха двойно подаване и полякът вкара за 1:3.

"Вълците" натиснаха след почивката и в 50-ата минута след изпълнен корнер опасен удар на Мики ван де Вен бе блокиран, а само две минути по-късно Матиас Сванберг пропусна да вкара от добра позиция след центриране на Боте Баку. Четири минути след това Йошуа Кимих си изкара втори жълт картон, след като направи тактически фал срещу Максимилиан Арнолд. Нагелсман предприе няколко смени, като пусна в игра Серж Гнабри, Йосип Станишич и Матис Тел, а терена напуснаха голмайсторите дотук Кингсли Коман и Томас Мюлер, както и Лерой Сане.

Натискът на Волфсбург продължи и в 62-ата минута Камински центрира на главата на Боте Баку, който обаче не успя да преодолее Зомер. Две минути по-късно резервите Гнабри и Тел комбинираха добре, но ударът на французина бе блокиран.

В 73-ата минута Джамал Мусиала вкара красив гол за 1:3 след самостоятелен пробив и уби интригата в срещата. Осем минути по-късно "вълците" отново се разписаха, като след неразбирателство в защитата на Байерн Матиас Сванберг простреля Зомер за 2:4. В 84-ата минута Волфсбург отбеляза и трети гол, но той бе отменен от рефера Харм Осмерс заради фал на Боте Баку срещу Леон Горетцка. В третата минута на даденото от съдията 5-минутно продължение Ян Зомер изби в корнер опасен удар на Сванберг.

С победата си Байерн прекъсна серията си от три поредни равенства за първенство и се върна на върха в Бундеслигата с 40 точки и една повече от Унион (Берлин). Волфсбург допусна втора поредна загуба в шампионата и остава седми с 29 точки. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!