ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Навръх Световния ден за борба с рака Себастиан Алер блесна с екипа на Борусия (Дортмунд). 28-годишният котдивоарски нападател вкара първия си гол за "жълто-черните" в официален мач, разписвайки се при победата с 5:1 над Фрайбург. Срещата беше от 19-ия кръг на Бундеслигата.

Завърналият се във футбола след лечение на рак на тестисите Алер започна титуляр за Борусия днес и реализира в 61-ата минута с глава за 3:1.  

Maйната му на рака! Вижте как трибуните изригнаха ВИДЕО

Припомняме, че "жълто-черните" от Дортмунд привлякоха голмайстора през юли от Аякс за 31 милиона евро, а очакванията бяха той да замени Ерлинг Холанд, който по-рано беше продаден на Манчестър Сити. Малко след трансфера обаче Алер беше диагностициран с рак на тестисите. Туморът бе злокачествен и той се подложи на четири цикъла химиотерапия и две операции. След като битката му вече е в историята, Алер отново играе на висота и ето, че успя да открие головата си сметка за Борусия.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Във вратата на Фрайбург се разписаха още Нико Шлотербек, Карим Адейми, Юлиан Бранд и Джовани Рейна, докато Лукас Холер вкара почетното попадение за гостите. 

Победата изравни Борусия с Байерн на върха в Бундеслигата, като двата отбора имат по 37 точки. Фрайбург е шести с 34 точки в актива си.

Поне за ден начело е Унион (Берлин), който задмина баварците след 2:1 над Майнц 05. Байерн гостува утре на Волфсбург (от 18:30 часа).

В друг мач от днешната програма Кьолн успя да измъкне точка от четвъртия Лайпциг - 0:0. Тази среща беше една от петте за прогнозиране в 15-ия кръг на играта Звездна лига на Букмейкър БЛИЦ. ВИЖТЕ КОЙ КАКВИ ПРОГНОЗИ ДАДЕ ЗА 15-ИЯ КРЪГ - ТУК!

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК