Байерн смята да действа бързо след решението на Филип Лам да сложи край на активната си състезателна кариера след края на сезона и набеляза заместник на капитана. На първо място в списъка на баварците е 19-годишният защитник Бенямин Хенрикс от Байер (Леверкузен), твърди Sport Bild.

Според немското списание баварците вече са провели разговори с колегите си от Леверкузен, за да проверят какви са шансовете да привлекат външния бранител още през летния трансферен прозорец. Байерн смяташе да вложи повече усилия за младока едва през 2018 година, когато изтичаше и договора на Лам, чието оттегляне обаче променя нещата и грандът от Мюнхен спешно ще търси негов заместник.

Хенрикс си спечели титулярно място при „аспирините” в края на миналия сезон, а през настоящия има вече 17 мача в Бундеслигата. Към тях може да се добави и дебютът му за мъжкия национален тим на Германия миналия ноември в Сан Марино (8:0) в световна квалификация. Пазарната цена на защитника според transfermarkt.de е около 10 милиона евро.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА