Борусия (Дортмунд) размаза гостуващия Кьолн с 6:1 в мач от 25-ия кръг на Бундеслигата измести шампиона Байерн от върха във временното класиране преди визитата на баварците в Леверкузен.

Домакините поведоха след четвърт час игра, когато Дониел Мален намери непокрития Рафаел Герейро (15) в наказателното поле, а португалецът заби топката в долния десен ъгъл за 1:0. Две минути по-късно Герейро намери Себастиен Алер (17), който си освободи пространство за удар и удвои аванса на "жълто-черните", пращайки топката в горния ляв ъгъл за 2:0.

Марко Ройс (32) оползотвори ново добро подаване на Герейро и с неспасяем удар в горния десен ъгъл покачи на 3:0. Малко след това Никлас Зюле комбинира с Мален (36), който се измъкна от противниковата отбрана и вкара четвърти гол за Борусия.

Кьолн стигна до почетно попадение, след като Дави Зелке (42) засече подаване в наказателното поле и остави вратаря на домакините безпомощен за 4:1.

Дортмунд намали оборотите, но след почивката отскочила топка падна в краката на Себастиен Алер (69) и той с прецизен удар близо до левия страничен стълб се разписа за 5:1. Само две минути след това Дониел Мален изведе Марко Ройс (61), а капитанът на Борусия с мощен удар в долния десен ъгъл оформи крайното 6:1.

След успеха си вестфалци излизат временно на първо място в класирането с актив от 53 точки, на 1 пред Байерн, който е с мач по-малко. „Козлите“ са 13-и в 27 пункта.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!