ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Байерн спечели 33-ата си шампионската титла и 11-а поредна в Бундеслигата по драматичен начин в последния кръг на сезона, след като преди началото му изоставаше с две точки от Борусия (Дортмунд).

Баварците още не бяха получили „сребърната салатиера“ на стадиона в Кьолн, когато от управата на клуба дойдоха бомбастични новини. Изпълнителният директор Оливер Кан и спортният директор Хасан Салихамиджич са освободени от своите постове. На Кан му е било дори забранено да присъства на мача в Кьолн, а Брацо се е сбогувал с всеки по отделно в съблекалнята.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

За изпълнителен директор е назначен Ян-Кристиан Дреесен, който е бивш финансов директор на клуба. За момента нов спортен директор няма да бъде назначаван. В следващите дни предстои среща между президента Херберт Хайнер, почетния президент Ули Хьонес, президента на Управителния съвет Карл-Хайнц Румениге, Дреесен и треньора Томас Тухел. На нея ще се планира бъдещето на състава за следващия сезон.

„Решението да се разделим с Оливeр Кан беше всичко друго, но не и лесно за Надзорния съвет. Въпреки това, поради цялостното развитие, ние стигнахме до решението да направим ново назначение в изпълнителния съвет", написа президентът на баварците Херберт Хайнер.

Както е известно, в 34 кръг на Бундеслигата Байерн се наложи с 2:1 като гост на Кьолн, а Борусия (Дортмунд) направи домакинско 2:2 с Майнц и изтърва възможността да прекъснат доминацията на гранда от Мюнхен. Баварците завършиха на първо място в класирането заради по-добра голова разлика, тъй като с „жълто-черните“ финишираха с равен точков актив – по 71.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК! 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!