Хамбургер победи у дома Борусия (Мьонхенгладбах) с 2:1 в последния 34-и кръг от германската Бундеслига, но въпреки това за първи път в историята изпадна от нея. Така популярният часовник на “Фолкспаркщадион”, отброяващ времето, през което "Шпорт ферайн" беше в елита, спря.

Аарън Хънт (11-дузпа) даде ранен аванс на „червените шорти”, а Йосип Дърмич (28) изравни след пас на Торган Азар. След почивката Люис Холтби (63) вкара победния гол за домакините след подаване на Ито. В края на мача феновете на Хамбургер приеха болезнено съдбата на тима с историческото първо изпадане, хвърлиха фойерверки и бомбички в наказателното поле на „жребчетата”, като бяха готови дори да нахлуят на терена. Полицаи и стюарди влязоха на терена, а футболистите гледаха отстрани случващото се. Съдията Феликс Брих поднови играта след 18 минути прекъсване и веднага сложи край на мача.

След успеха си тимът от Хамбург остана предпоследен с 31 точки и на две зад 16-ия Волфсбург, който ще играе плейаут за оставане в елита срещу третия от Втора Бундеслига – Холщайн Кил. Мьонхенгладбах завършва девети с 47 точки.

В същото време Волфсбург срази у дома последния Кьолн с 4:1. Джошуа Гилавоги (1), Дивок Ориги (54), Робин Кнохе (71) и Йосип Брекало (90+1) бяха точни за „вълците”, които като 16-и в крайното класиране с 33 точки ще играят плейаут срещу втородивизионния Холщайн Кил за мястото си в елита. Йонас Хектор (32) се разписа за „козлите”, които отдавна изпаднаха и останаха на последното място с 22 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА