Лидерът в германската Бундеслига Байер Леверкузен ще играе срещу Щутгарт на четвъртфиналите в турнира за Купата на Германия, докато третодивизионният Саарбрюкен, който елиминира последователно Байерн и Айнтрахт Франкфурт, ще се изправи срещу Борусия Мьонхенгладбах.

Другите двойки противопоставят тимове от Втора Бундеслига -  Херта Берлин срещу Кайзерслаутерн и Санкт Паули от Хамбург срещу Фортуна Дюселдорф.

Жребият беше изтеглен само два часа, след като Байер Леверкузен и Щутгарт завършиха наравно 1:1 в Бундеслигата, и ден след като Херта спечели срещу Кайзерслаутерн с 2:1 във втория ешалон.

Турнирът за Купата на Германия този сезон предложи няколко големи изненади - най-вече триумфите на Саарбрюкен над рекордните победители в надпреварата Байерн и Айнтрахт Франкфурт. Клубът влезе в историята през 2020 година, когато стана единственият отбор от четвърта дивизия, който някога е достигал до полуфиналите, а това може да се случи отново срещу Борусия Мьонхенгладбах.

Два отбора от втора дивизия със сигурност ще стигнат до полуфиналите, а с отпадането на Байерн, на двукратния действащ шампион РБ Лайпциг, на Айнтрахт Франкфурт и на Борусия Дортмунд, Щутгарт е единственият четвъртфиналист, който е вдигал трофея - през 1997 година.

За първи път четвъртфиналите ще се играят по един мач на ден - на 30 и 31 януари и 6 и 7 февруари. Финалът ще бъде в Берлин на 25 май.