Германският национал и халф на Байер (Леверкузен) Юлиан Брандт няма да премине в редиците на шампиона Байерн през това лято. 21-годишният полузащитник не иска да рискува и да не получава достатъчно шансове за изява при баварците.

„Ако направиш трансфер, не ти е гарантирано, че ще играеш. Мисля, че е много важно през следващия сезон да играе във възможно най-много мачове. Тук в Леверкузен това със сигурност ще е така”, сподели Брандт пред немското издание Focus, гледайки към Мондиал 2018 в Русия. До момента халфът има само 5 участия с екипа на Бундестима, но със сигурност има за цел да е в състава на Йоахим Льов за шампионата на планетата.

Ако се бе съгласил на трансфер, Брандт щеше да е третият немски национал, който преминава в Байерн през лятото след Никлас Зюле и Себастиан Руди (и двамата от Хофенхайм).

Юлиан Брандт премина от Волфсбург в Байер (Леверкузен) през 2014 година и има договор с „аспирините” до лятото на 2019 година с освобождаваща клауза от 12,5 милиона евро, а тя може да бъде активирана след края на следващия сезон.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА