Фрайбург взе решение да обжалва домакинската загуба от Байерн с 1:4, при която баварците бяха с 12 човека на терена за няколко секунди след грандиозен гаф със смените.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Ние сме в дилема не по наша вина. Фрайбург не е имал никаква роля или влияние върху събитията около процеса на смяната. Независимо от това, правните и процедурни правила на ГФС формално ни принуждават да играем активна роля, за да може процесите да бъдат проверени по закон. По принцип нямаме интерес към тази активна роля, която ни е дадена против волята ни по отношение на процедурната технология, и се чувстваме изключително неудобно в нея. Поради това считаме тази процесуална уредба в цялостната си конструкция за неподходяща. В крайна сметка това натоварва напълно неангажирания клуб, в този случай нас, с отговорността за справяне с очевидно нарушение на правилата. След интензивни дискусии на различни нива и правна експертиза, бордът на директорите на Фрайбург реши да обжалва резултата от мача“, се казва в официалното изявление на клуба.

Грешен номер беше показан, когато Кингсли Коман трябваше да бъде сменен и французинът вероятно не разбра, че трябва да напусне. Сега този случай получава юридически последици и Германският футболен съюз (ГФС) ще реши дали да наложи служебна загуба на шампионите.