Германия спечели Купата на конфедерациите за първи път в историята си, след като на финала победи Чили с 1:0. Турнирът всъщност е прекрасно олицетворение на популярния цитат на Гари Линекер: „Футболът е проста игра. 22 души преследват топката за 90 минути и накрая германците винаги печелят“. Още повече, че Йоахим Льов изведе „маншафта“ до триумф с изключително експериментален състав.

Специалистът беше обявил окончателния си състав още на 17 май и в него отсъстваха най-големите имена на националния отбор на Германия. Липсваха Мануел Нойер, Томас Мюлер, Джером Боатенг, Матс Хумелс, Андреас Шюрле, Марко Ройс, Месут Йозил, Тони Кроос и Сами Кедира. Както и Макс Крузе, който направи изключително силен сезон за Вердер, и опитният централен нападател Марио Гомес.

Още повече, че Лерой Сане, който се очакваше да бъде лидер на Германия на Купата на конфедерациите, отпадна от състава заради операция на носа. Льов прецени, че няма да вика заместник на халфа на Манчестър Сити и заведе „бундестима“ на турнира в Русия с човек по-малко. Въпреки това и сериозната ротация на състава по време на надпреварата (само двама от 22-ата играчи не взеха участие в мачовете), Германия спечели единствения трофей от международните турнири, който липсваше във витрината й.

БЛИЦ СПОРТ остава верен на традицията си и ви представя германския състав, който спечели Купата на конфедерациите. В него има играчи, които са определяни като бъдещето на немския състав. Такива са Йошуа Кимих, Матиас Гинтер, Юлиан Дракслер, Бенямин Хенрихс, Тимо Вернер и други.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ


1.Кевин ТРАП
Пост: вратар
Роден: 8 юли 1990 г.
Отбор: ПСЖ
Мачове за Германия: 1
Мачове на турнира: 0
Един от малкото от отбора, които не взеха участие в турнира. Нашумя след трансфера си от Айнтрахт (Франкфурт) в ПСЖ през 2015 година и веднага стана титуляр при парижани, измествайки Салваторе Сиригу. Бивш национал на Германия във възрастови групи до 18, до 19, до 20 и до 21 години, Трап дебютира за мъжкия отбор на 6 юни 2017 година при равенството 1:1 с Дания в контрола.

12.Бернд ЛЕНО
Пост: вратар
Роден: 4 март 1992 г.
Отбор: Байер (Леверкузен)
Мачове за Германия: 5
Мачове на турнира: 1
Започна като титуляр в първия мач срещу Австралия, но допусна грешка при втория мач на „кенгурата“ и беше забит при резервите в следващите мачове. През 2011 година премина в Байер (Леверкузен) от Щутгарт, първо под наем, а след това и за постоянно. На 13 септември 2011 година игра за „аспирините“ срещу Челси в Шампионската лига и на 19 години и 193 дни стана най-младият вратар, участвал в мач от турнира.

22.Марк-Андре ТЕР СТЕГЕН
Пост: вратар
Роден: 30 април 1992 г.
Отбор: Барселона
Мачове за Германия: 14
Мачове на турнира: 4
Роден в Мьонхенгладбах и започва с футбола в школата на местния Борусия, в който стартира и професионалната си кариера. През 2014 година беше продаден на Барселона за 12 милиона евро. В настоящия му договор с каталунците има клауза за откупуване в размер на 180 милиона евро. Очертава се като първи заместник на Мануел Нойер, когато вратарят на Байерн отсъства в националния отбор. На Купата на конфедерациите стана титуляр след първия мач срещу Австралия.

2.Шкодран МУСТАФИ
Пост: централен защитник
Роден: 17 април 1992 г.
Отбор: Арсенал
Мачове за Германия: 19 мача (2 гола)
Мачове на турнира: 3 гола
Роден в Германия от албански родители, емигранти от Македония. Още като тийнейджър преминава в школата на Евертън. Няма мачове за „карамелите“ и през 2012 година преминава в Сампдория. Изявите с италиански тим отварят място на Мустафи в националния отбор на Германия, с който става световен шампион. След Мондиал 2014 премина във Валенсия срещу 8 милиона евро, а през миналото лято „прилепите“ го продадоха на Арсенал за близо 40 милиона. На Купата на конфедерациите беше сред малкото по-опитни играчи в тима на Йоахим Льов. Мюсюлманин по религия защитникът винаги е твърдял, че вярата е по-важна от всичко останало.

3.Йонас ХЕКТОР
Пост: ляв бек
Роден: 27 май 1990 г.
Отбор: Кьолн
Мачове за Германия: 33 мача (3 гола)
Мачове на турнира: 4 мача
Роденият в Саарбрюкен бранител започва с футбола в местния Ауесмахер, а през 2010 година е привлечен в Кьолн. При „козлите“ се утвърждава като изключително важен играч и през есента на 2014 година дебютира за националния отбор. През 2015 година е обявен от кьолнския вестник „Експрес“ за „Мистър Стабилност“ заради представянето си с екипа на „козлите“. На Евро 2016 вкарва победната дузпа на четвъртфинала срещу Италия. Един от малкото опитни играчи в германския тим на Купата на конфедерациите.

4.Матиас ГИНТЕР
Пост: централен защитник
Роден: 19 януари 1994 г.
Отбор: Борусия (Дортмунд)
Мачове за Германия: 14 мача
Мачове на турнира: 4 мача
Започва кариерата си във Фрайбург, където първо е използван като дефанзивен халф. След това прави силни изяви в центъра на отбраната, които му печелят място в мъжкия национален отбор и трансфер в Борусия (Дортмунд). Един от опитните играчи на „маншафта“ на турнира в Русия, като има златен медал от Мондиал 2014 и сребро от олимпийските игри в Рио де Жанейро.

5.Марвин ПЛАТЕНХАРД
Пост: ляв бек
Роден: 26 януари 1992 г.
Отбор: Херта
Мачове за Германия: 3 мача
Мачове на турнира: 1 мач
Пробива в професионалния футбол в Нюрнберг, а през лятото на 2014 година преминава в Херта. Майстор на прекия свободен удар, той е вкарал и седемте си гола в Бундеслигата именно от подобни ситуации. Един от най-активните германски футболисти, участващи в кампании срещу расизма. Дебютира за националния отбор на 6 юни 2017 в контролата срещу Дания (1:1). На Купата на конфедерациите игра само в мача с Камерун.

6.Бенямин ХЕНРИХС
Пост: десен бек
Роден: 23 февруари 1997 г.
Отбор: Байер (Леверкузен)
Мачове за Германия: 3 мача
Мачове на турнира: 2 мача
Предпочита националния отбор на Германия, въпреки че заради ганайската си майка може да играе за африканската държава. Продукт на школата на Байер (Леверкузен) започва професионалната си кариера при „аспирините“. Дебютира в Бундеслигата на 20 септември 2015 година, а на 14 ноември 2016 година изиграва първия си мач в Шампионската лига, като дори вкарва гол за равенството 2:2 с ЦСКА (Москва). Три дни по-рано е дебютът му за „маншафта“ при успеха с 8:0 над Сан Марино. На турнира в Русия взе участие в срещите с Камерун и Мексико.

16.Антонио РЮДИГЕР
Пост: централен защитник
Роден: 3 март 1993 г.
Отбор: Рома/Челси
Мачове за Германия: 17
Мачове на турнира: 4
Роден е в Берлин в семейството на германец и сиералеонка. Започва в различни тимове в германската столица, а през 2008 година преминава в школата на Борусия (Дортмунд). Три години по-късно става част от Щутгарт, където дебютира в професионалния футбол. През 2015 година е продаден на Рома за четири милиона евро. На 1 юли 2017 година беше купен от Челси за повече от 35 милиона. На Купата на конфедерациите не игра само при равенството 1:1 с Чили в групата. Дебютира за Германия на 13 май 2014 година при нулевото равенство с Полша в контрола. Има полубрат – Сар Сенесие, който е бивш футболист на Борусия (Дортмунд), Грасхопър и Хофенхайм.

17.Никлас ЗЮЛЕ
Пост: централен защитник
Роден: 3 септември 1995 г.
Отбор: Хофенхайм/Байерн
Мачове за Германия: 6
Мачове на турнира: 4
Бранителят има унгарски корени от страна на дядо си по бащина линия. Фамилията му беше заблудила турската футболна федерация, която в края на март тази година му изпрати покана да играе за националния отбор. Зюле е роден във Франкфурт и преминава през школите на Айнтрахт и Дармщад, за да се озове в тази на Хофенхайм през 2010 година. В този клуб дебютира в професионалния футбол и вече има над 100 мача в Бундеслигата. Олимпийски вицешампион от Рио де Жанейро, а на 31 август 2016 година дебютира за мъжкия национален отбор на Германия при победата с 2:0 над Финландия. На Купата на конфедерациите не игра само в полуфинала с Мексико. От есента ще играе в Байерн.

18.Йошуа КИМИХ
Пост: десен бек
Роден: 8 февруари 1995 г.
Отбор: Байерн
Мачове за Германия: 20 мача (2 гола)
Мачове на турнира: 5 мача
Обявеният за наследник на Филип Лам в Байерн и в националния отбор Кимих е роден в Ротвайл, но играе в школите на Бьозинген и Щутгарт. Дебютира в професионалния футбол в РазенБалшпорт (Лайпциг), а през 2015 година преминава в Байерн срещу 7 милиона евро. Дебютира в националния отбор на 29 май 2016 година при загубата от Словакия с 1:3. Кимих винаги е определял Бастиан Швайнщайгер като свой пример за подражание. На Купата на конфедерациите беше един от най-опитните в състава и игра без смяна и в петте мача на „маншафта“.

7.Юлиан ДРАКСЛЕР
Пост: ляво крило
Роден: 20 септември 1993 г.
Отбор: ПСЖ
Мачове за Германия: 35 мача (5 гола)
Мачове за турнира: 5 мача (1 гол)
Роденият в Гладбек полузащитник започва в школата на Шалке 04. Запален фен на тима и често посещава мачовете на отбора заедно с баща си. С „кралскосините“ дебютира в професионалния футбол и през 2015 година е продаден на Волфсбург. В началото на 2017 година ПСЖ плати близо 40 милиона евро. Дебютира за Германия на 26 февруари 2012 година при загубата с 3:5 от Швейцария. На Купата на конфедерациите беше капитан на „маншафта“ и участва в петте мача на „бундестима“, като вкара един гол. Беше определен за най-добрия играч на турнира.

8.Леон ГОРЕЦКА
Пост: халф
Роден: 6 февруари 1995 г.
Отбор: Шалке 04
Мачове за Германия: 9 мача (3 гола)
Мачове на турнира: 4 мача (3 гола)
Роден в Бохум и започва в школата на местния тим. През 2013 година преминава в Шалке 04. На 13 май 2014 година дебютира за националния отбор на Германия. Олимпийски вицешампион от Рио 2016. С трите си гола на Купата на конфедерациите е един от най-резултатните играчи на турнира. Баща му Конрад е електроинженер и работи за автомобилния гигант „Опел“.

10.Керем ДЕМИРБАЙ
Пост: халф
Роден: 3 юли 1993 г.
Отбор: Хофенхайм
Мачове за Германия: 2 мача (1 гол)
Мачове на турнира: 1 мач (1 гол)
Наследник на турски емигранти Демирбай предпочете да играе за младежките и юношеските формации на Турция. На 17 май 2017 година получи първа покана за мъжкия национален отбор, но отказа, тъй като в същия ден попадна сред избраниците на Йоахим Льов за Купата на конфедерациите. Дебютира за „маншафта“ на 6 юни при равенството 1:1 с Дания. Първото си попадение за Германия вкара на мача с Камерун на Купата на конфедерациите, като това беше и единственото му участие на турнира. Започва в професионалния футбол във втория тим на Борусия (Дортмунд), а след това играе за Хамбургер, Кайзерслаутерн и Фортуна (Дюселдорф). От лятото на 2016 година е в Хофенхайм. В края на 2015 година беше наказан за пет мача заради секситка обида към съдията Бибияна Щайнхаус.

13.Ларс ЩИНДЪЛ
Пост: офанзивен полузащитник
Роден: 26 август 1988 г.
Отбор: Борусия (Мьонхенгладбах)
Мачове за Германия: 6 мача (3 гола)
Мачове на турнира: 4 мача (3 гола)
Авторът на единственото попадение във финала срещу Чили дебютира за Германия малко преди Купата на конфедерациите – на 6 юни срещу Дания (1:1). Дебютира в професионалния футбол като играч на Карлсруе, играл е и за Хановер. През лятото на 2015 година преминава в Борусия (Мьонхенгладбах). Активен участник в благотворителна кампания за подпомагане на детското лечение в ЮАР.

14.Емре ДЖАН
Пост: дефанзивен халф
Роден: 12 януари 1994 г.
Отбор: Ливърпул
Мачове за Германия: 15 мача
Мачове на турнира: 5 мача
Роден във Франкфурт в семейството на турски емигранти. Започва в школите на местните Блау-Гелб и Айнтрахт, а през 2009 година отива в академията на Байерн. През 2013 година преминава в Байер (Леверкузен). Само година по-късно е продаден на Ливърпул за 12 милиона евро. Бивш играч за различни юношески и младежки формация на Германия, Джан дебютира за мъжкия тим на 4 септември 2015 година при победата с 3:1 над Шотландия. Игра и в петте мача на Купата на конфедерациите.

15.Амин ЮНЕС
Пост: ляво крило
Роден: 6 август 1993 г.
Отбор: Аякс
Мачове за Германия: 4 мача (2 гола)
Мачове на турнира: 2 мача (1 гол)
Наследник на ливанец и германка, Амин започва в школата на Унтерат и след това играе за тази на Борусия (Мьонхенгладбах). Дебютира в професионалния футбол с „жребците“, като през сезон 2014/15 е преотстъпен на втородивизионния Кайзерслаутерн. От лятото на 2015 година е част от Аякс. След силен сезон 2016/17 с холандския гранд, с който достига до финал за Лига Европа дебютира за Германия на 6 юни 2017 срещу Дания (1:1). На 29 юни бележи първия си гол при победата 4:1 над Мексико на полуфинала на Купата на конфедерациите. Така става първият футболист с ливански корени, разписал се в историята на турнира. За „ацтеките“ в този мач играе друг футболист с ливанско потекло – Мигел Лаюн.

20.Юлиан БРАНД
Пост: ляво крило
Роден: 2 май 1996 г.
Отбор: Байер (Леверкузен)
Мачове за Германия: 10 мача (1 гол)
Мачове на турнира: 3 мача
Играе за школите на Боргфелд, Обернойланд и Волфсбург, но през 2014 дебютира в професионалния футбол с Байер (Леверкузен). На 27 май 2016 година изиграва първия си мач за мъжкия национален отбор на Германия срещу Словакия (1:3). Не попада сред избраниците на Йоахим Льов за Евро 2016, но става олимпийски вицешампион от Рио 2016.

21.Себастиан РУДИ
Пост: дефанзивен халф
Роден: 28 февруари 1990 г.
Отбор: Хофенхайм/Байерн
Мачове за Германия: 20 мача
Мачове на турнира: 5 мача
Продукт на школата на Щутгарт започва професионалната си кариера при швабите. През 2010 година преминава в Хофенхайм, където в последните години се утвърди като основен играч и привлече вниманието на Байерн. От есента ще носи екипа на баварците. Дебютира за Германия на 13 май 2014 година при нулевото равенство с Полша в контрола. На Купата на конфедерациите беше сред основните играчи на Йоахим Льов и участва в петте мача на Германия.

23.Диего ДЕМЕ
Пост: дефанзивен халф
Роден: 21 ноември 1991 г.
Отбор: РазенБалшпорт (Лайпциг)
Мачове за Германия: 1
Мачове на турнира: 0
Един от двамата играчи на отбора, които не взеха участие в Купата на конфедерациите. Другият е вратарят Кевин Трап. Продукт на школата на Арминия (Билефелд), Деме дебютира в професионалния футбол с този клуб. През 2012 година преминава в Падерборн, а от началото на 2014 година е част от РазенБалшпорт (Лайпциг). Единственият си мач за Германия изиграна на 10 юни 2017 година в световната квалификация срещу Сан Марино (7:0).

9.Сандро ВАГНЕР
Пост: нападател
Роден: 29 ноември 1987 г.
Отбор: Хофенхайм
Мачове за Германия: 3 мача (3 гола)
Мачове на турнира: 1 мач
Роденият в Мюнхен нападател играе в школите на местните Херта и Байерн. С баварския колос дебютира в професионалния футбол, но не успява да се наложи и е пратен в Дуисбург. Играе още за Вердер, Кайзерслаутерн, Херта и Дармщад. От лятото на 2016 година е част от Хофенхайм, където вкарва 11 гола през миналия сезон и печели повиквателна за националния отбор. Дебютира за „маншафта“ срещу Дания (1:1) на 6 юни 2017 година. Четири дни по-късно бележи хеттрик срещу Сан Марино (7:0) в световна квалификация. На Купата на конфедерациите игра само в първия мач срещу Австралия (3:2).

11.Тимо ВЕРНЕР
Пост: централен нападател
Роден: 6 март 1996 г.
Отбор: РазенБалшпорт (Лайпциг)
Мачове за Германия: 6 мача (3 гола)
Мачове на турнира: 4 мача (3 гола)
Голмайсторът на Купата на конфедерациите. Пропусна само мача с Чили (1:1) в групата. Роден в Щутгарт и става част от школата на швабите. Дебютира в професионалния футбол с първия отбор на Щутгарт, а през лятото на 2016 година беше продаден на РазенБалшпорт (Лайпциг) за 10 милиона евро – клубен рекорд за „червените бикове“. Играл е за Германия в различни юношески и младежки формации, но дебютира за първия отбор на 22 март 2017 година в контролната среща с Англия (1:0). Първия си гол за „маншафта“ реализира на 10 юни 2017 година в световната квалификация срещу Сан Марино (7:0).

КУПАТА НА КОНФЕДЕРАЦИИТЕ - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ - ТУК!!!