Легендарният германски треньор Отмар Хитцфелд не вижда опасност Байерн да не спечели отново шампионската титла в Бундеслигата, въпреки че загуби от Борусия с 0:1 в Дортмунд и бе свален от върха във временното класиране, където се настани новакът РБ Лайпциг.

„Юз съм убеден, че Байерн отново ще е шампион на Германия в края на този сезон. Те са в дупка, но може би това въобще не е толкова лошо, защото така се изострят сетивата. Всеки знае, че трябва да се направи още нещо и Анчелоти ще си изиграе картите”, сподели Хитцфелд пред Sky Sport News HD.

„Под ръководството на Гуардиола отборът пресираше интензивно и комбинираше по-сигурно, подаванията бяха по-точни и по-бързи. Може би Анчелоти дава повече свобода и футболистите трябва да го осъзнаят. Може би отборът не е вникнал в неговата философия”, допълни 67-годишният бивш селекционер на Швейцария, водил в своята кариера още Аарау, Грасхопър, Байерн и Борусия (Дортмунд).  

„Радвам се много, че Ули Хьонес се завръща на сцената на Бундеслигата. Той ще се отрази добре на Бундеслигата, не само на Байерн. Той е силен президент и се надявам, че ще отвърне на предизвикателството на Лайпцциг в борбата за титлата”, завърши Хитцфелд за Хьонес, който се очаква да бъде избран отново за президент на клуба по време на общото събрания този петък.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА