Хофенхайм почти се спаси от изпадане, а Айнтрахт (Франкфурт) също записа важна победа в борбата си за оцеляване в Бундеслигата, след като до края на сезона остават само два кръга.

Хофенхайм обърна у дома Инголщат с 2:1. Щефан Лекс (17) изведе гостите напред в резултата след пас на Марвин Матип, а Хофенхайм изравни още до почивката чрез Марк Ут (37), възползвал се от асистенция на Крамарич. През втората част Надием Амири (84) след подаване на Кевин Фоланд донесе трите точки за Хофенхайм, който събира 37 в актива си и заема 13-а позиция, имайки аванс от 4 точки пред 16-ата позиция, даваща право на участие в допълнителен бараж за място в елита срещу третия от Втора Бундеслига.

Към момента на 16-о място в елита на Германия е Айнтрахт (Франкфурт), който обърна като гост Дармщат с 2:1. Марио Вранчич (12) даде преднина на „лилиите”, а „орлите” обърнаха след голове на Макото Хасебе (56) и Щефан Айгнер (83). В 20-ата минута дузпа за домакините пропусна Сандро Вагнер. Така Айнтрахт събра 33 точки, колкото има и намиращия се на спасителната 15-а позиция Щутгарт, който е с по-добра голова разлика и мач по-малко. Дармщат е 14-и с 35 точки и също не си е гарантирал оставането в елита.  

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!