Кьолн спечели с 3:1 при визитата си на Херта в Берлин и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Германия. Така „козлите” спряха негативната си серия от 11 мача без победа във всички турнири – 2 равенства и 9 поражения. Зимон Цолер (35), Доминик Маро (43) и Кристиан Клеменс (64) бяха точки за гостите, а Никлас Щарк (69) вкара почетното попадение за „старата дама”.

Втородивизионният Нюрнберг също продължава напред след 3:2 при гостуването си на тима от Трета лига Оснабрюк, който в първия кръг бе изхвълил Хамбургер след 3:1 на свой терен. Алварес (4-дузпа) даде преднина на домакините, но Ишак (38) и Лайболд (50) се разписаха за обрата на франките. Грос (63) отново изравни, а с гола си Валентини (72) класира Нюрнберг за следващата фаза. Оснабрюк завърши мача в намален състав, след като в 76-ата минута Цорба бе изгонен с втори жълт и съответно червен картон.

Волфсбург излъга у дома Хановер 96 с 1:0 в сблъсъка на елитни тимове и също е 1/8-финалист. Феликс Удокай (49) вкара единствения и победен гол за „вълците”.

Тимът от Втора Бундеслига Кайзерслаутерн пък поведе и загуби у от Щутгарт  с 1:3. Спалвис (6) даде аванс на „червените дяволи”, но Гинчекк (21-дузпа), Аколо (66) и Тероде (71) вкараха головете за швабите, които се класираха на 1/8-финалите.