Феновете на Байерн претърпяха второ разочарование в рамките на два дни. След като в понеделник не се оправдаха надеждите им, че нападателят Роберт Левандовски ще спечели „Златната топка“, сега стана ясно, че три домакински мача на тима ще бъдат проведени без публика.

Причината за това са новите мерки, въведени в Бавария за ограничаване на разпространението на коронавируса. Това беше потвърдено от премиера на провинцията Маркус Зьодер пред „Байерише Рундфунк“.

„Не виждам как в близко бъдеще ще позволим присъствието на зрители. Това е важно решение, което взехме днес на заседание на правителството. То важи само за Бавария и не е валидно за останалата част от страната“, заяви Зьодер.

Решението на баварското правителство означава, че трите домакински мача на Байерн до края на годината ще се проведат без публика. Това са срещите с Барселона (8 декември, Шампионска лига), Майнц (15 декември, Бундеслига) и Волфсбург (17 декември, Шампионска лига).

Забрана за посещение на спортни мероприятия от страна на фенове вече действа на територията на провинция Саксония. Днес премиерът Ангела Меркел и нейният наследник на поста Олаф Шолц ще дискутират по телефона кризата с коронавируса с премиерите на всички германски провинции.