Треньорът на Байер (Леверкузен) Рогер Шмид ще бъде уволнен, ако „аспирините” не запишат убедителна домакинска победа срещу Айнтрахт (Франкфурт) в събота, съобщава „Билд”.

След загубата в Хамбург с 0:1 босовете на Байер са наясно, че нещата повече не може така да продължават. Те са готови да освободят 49-годишния специалист, въпреки че той има договор до лятото на 2019 година.

„Че напрежението е високо, е ясно на всички. Ние сме убедени, че ще се справим”, заяви спортният директор на клуба Руди Фьолер, опитвайки се да успокои феновете на тима.

Треньорската кариера на 49-годишния специалист започва през 2005 година в Делбрюкен, а след това преминава през Пройсен Мюнстер, Падерборн, Залцбург и от 2014 година е в Леверкузен. Той е водил „аспирините” в 120 мача – 60 победи, 27 равенства и 33 загуби. Отборът има две участия в Шампионската лига под негово ръководство и този сезон дори е на 1/8-финал срещу Атлетико (Мадрид). Байер (Леверкузен) обаче е на едва девета позиция в Бундеслигата и изостава на 9 точки от местата, даващи право на участие в евротурнирите, а целта преди сезона бе класиране за Шампионска лига.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА