Спортният директор на РазенБалшпорт Лайпциг – Ралф Рангник, заяви, че лидерът в германската Бундеслига не би привлякъл нито една от две големи звезди на футбола в момента Лионел Меси (Барселона) и Кристиано Роналдо (Реал Мадрид) дори да имаше тази възможност. Португалецът е фаворит за „Златната топка” тази година, след като спечели Шампионската лига с Реал и европейската титла с Португалия, но както той, така и аржентинецът били „твърде стари”.

„Това не е нашата философия. Те двамата са твърде стари и твърде скъпи”, призна Рангник пред ДПА.

Последните нови попълнение на РБ Лайпциг Оливер Бърк (19 години) от Нотингам, Наби Кейта (21 години) и Бернардо (21 години) – и двамата от Залцбург, показват какъв е пътят на новака в немския елит. Основаният едва през 2009 година клуб бързо стигна до върха в Германия със своя млад колектив.

„Не знам дали това е една революция. Не е обаче обичайно един отбор, който преди три години и половина е бил в четвърта дивизия, след само 13 кръга да води в Бундеслигата с 33 точки”, допълни бивщият треньор на Шалке 04 за развитието на РБ Лайпциг.

На 21 декември тимът от Източна Германия ще гостува на шампиона Байерн.

„В един нормален сезон Байерн ще спечели титлата. Мачът срещу Байерн няма да е решаващ за нашия сезон, но при всички случаи ще бъде интригуваща среща”, завърши Рангник.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!