РазенБалшпорт Лайпциг остана непобеден и след 13-ия кръг на германската Бундеслига. Тимът от Източна Германия победи у дома намиращия се в страхотна форма Шалке 04 с 2:1 и се върна на върха във временното класиране с аванс от 3 точки пред шампиона Байерн.

Още във 2-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, а Тимо Вернер бе точен от бялата точка и с осмия си гол за сезона изведе тима от Лайпциг напред в резултата. След това играчите на австрийския треньор Ралф Хазенхютъл отстъпиха инициативата и Шалке 04 изравни в 31-ата минута чрез босненския национал Сеад Колашинац.

Малко след почивката в 47-ата минута при центриране от пряк свободен удар Колашинац си вкара и автогол, разписвайки се така и за двата тима и давайки пак аванс на домакините. РБ Лайпциг продължи да бъде по-активният тим до края на мача и дори пропусна няколко изгодни възможности за по-убедителна победа.

След осмия си пореден успех РБ Лайпциг се върна на първото място с 33 точки 3 повече от втория Байерн, след като има 10 победи и само 3 равенства от началото на сезона. Шалке 04 е осми със 17 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!