РазенБалшпорт Лайпциг временно оглави класирането в Германия, след като успя да победи трудно с 1:0 Щутгарт в мач от 14-ия кръг. В герой за "биковете" се превърна Дани Олмо, който се разписа за гостите в 67-ата минута. 

Така РБ Лайпциг се възползва максимално от грешката на Байер (Леверкузен), който падна с 1:2 от Айнтрахт (Франкфурт), и излезе на върха с 31 точки. Байерн е с 30, а днес от 19:00 часа приема Майнц 05.
 
Както и в предишните си мачове, така и срещу Щутгарт футболистите на Юлиан Нагелсман направиха много пропуски, които можеха да объркат сериозно плановете им. Те все пак изкопчиха ценните три точки, след като в 67-ата минута центриране на Анхелино придоби странна траектория след рикошет в тялото на съперник и достигна до Дани Олмо на далечната греда. Испанецът успя да прокара топката между краката на вратарят Грегор Кобел и да донесе победата на РБ Лайпциг - 0:1. 

Преди това стражът на домакините спаси редица положения, включително и дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение на Паскал Стенцел срещу Емил Форсберг. Именно той я изпълни в 22-ата минута, а Кобел успя да я избие с крак в напречната греда.

В друга среща от съботната програма на Бундеслигата Херта отвя с 3:0 Шалке 04 с попадения на Гендузи, Кордоба и Пьонтек.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ и КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА