ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Германският шампион Байерн обяви официално, че Томас Тухел е новият треньор на тима с договор до 30 юни 2025 година, сменяйки на поста освободения Юлиан Нагелсман, за чието уволнение немските медии съобщиха по-рано.

Нагелсман пое баварците през лятото на 2021 година и спечели Бундеслигата в първия си сезон начело на тима. Въпреки че тимът е на 1/4-финал както за Купата на Германия, така и в Шампионската лига, където ще срещне английския шампион Манчестър Сити, клубът се раздели с 35-годишния специалист заради слаби резултати в шампионата и изоставане с точка от лидера Борусия (Дортмунд). Заедно с Нагелсман бяха освободени и помощник треньоръте Дино Топмьолер, Бенямин Глюк и Шавер Земброд.

Томас Тухел за първи път ще води тренировката на отбора в понеделник. 49-годишният специалист за последно беше начело на Челси и спечели Шампионската лига със "сините" от Лондон през май 2021 година, а след това и Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. Той бе избран за най-добър треньор в света през същата година.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Преди това с ПСЖ германският специалист спечели титлата във Франция през 2018/19 и 2019/20, както и Купата на Франция и Купата на Лигата през 2020 година. През август 2020 година под негово ръководство парижани играха на финала на Шампионската лига в Лисабон, губейки именно от Байерн.

В Бундеслигата Тухел работи в Майнц от 2009 до 2014 година, а след това в Борусия (Дортмунд) от 2015 до 2017 година, в която спечели Купата на Германия с „жълто-черните“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК