Фрайбург спечели с 2:1 при визитата си на Фортуна (Дюселдорф) в среща от шестия кръг и записа юбилейна победа №200 в германската Бундеслига. Брайзгауци ликуваха и в третото си гостуване през сезона в шампионата, а след успеха заемат трета позиция с 13 точки - само на точка от лидера Байерн и с равен актив с втория РазенБалшпорт Лайпциг.

Фортуна поведе с гол на Роувен Хенингс (42) наказа с глава неразчетено излизане на вратаря Александер Шволов. Още преди почивката обаче гостите изравниха чрез Йонатан Шмид (45).

Зак Стефен, който е преотстъпен от Манчестър Сити, спаси дузпа в 64-ата минута. Тогава американският вратар парира удара на Лукас Хьолер. Стефен вече има 36 спасявания на дузпи в германския елит.

Отборът от Дюселдорф пропусна своя шанс в 72-ата минута, когато Кенан Караман излезе сам срещу Шволов, но на два пъти не успя да го преодолее. След това Джан-Лука Вадшмидт (81) вкара победния гол за гостите от провинция Баден-Вюртемберг.

Фортуна стартира сезона с победа, но след това в шест поредни кръга взе само една точка и е на 13-а позиция със своите 4 точки.

БУНДЕСЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ