Халфът на Борусия (Дортмунд) Марио Гьотце ще остане извън терените за неопределено време, обявиха от клуба. Причината за отсъствието на 24-годишния футболист е нарушена обмяна на веществата в организма му. Това са показали обстойните медицински прегледи на играча.

Гьотце постоянно получава мусулни контузии и не е изиграл нито един мач през февруари, а вестфалци обявиха, че е абсолютно задължително той да прекрати всякакви физически занимания до пълното си възстановяване.

„Борусия ще трябва да се справя без своя полузащитник Марио Гьотце. Световният шампион се бори с мускулни проблеми през последните месеци, което наложи подробни прегледи за търсене на вероятната причина. Изследванията разкриха нарушена обмяна на веществата, което прави напълно наложително изключването на Гьотце от тренировъчния процес“, се казва в изявлението на клуба.

„В момента се възстановявам и направя всичко възможно да се включва в тренировките, колкото се може по-бързо, за да може да помогна на отбора и да постигнем всичките ни общи цели”, сподели самият Марио Гьотце.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА