Новакът в германската Бундеслига този сезон РазенБалшпорт Лайпциг е равен по точки с шампиона и лидер Байерн, както и най-основна заплаха за баварците. Тимът от Източна Германия вече е подготвен и за евентуална титла, като в онлайн магазина му вече може да бъдат направени предварителни поръчки за шампионски фланелки за сезон 2016/17.

Под предлагания артикул „Германски шампион” клубът е написал: „По-скоро невероятно, но както е известно във футбола все пак всичко е възможно. Ако наистина се случи, едно е сигурно: Ние ще докажем, че можем да празнуваме по-добре от Байерн”. РБ Лайпциг е подготвен за май 2017, така че „предварителни поръчки вече се приемат”.

Германският таблоид „Билд” обаче предупреждава всички фенове на РБ Лайпциг, които са готови да направят поръчки, че тази акция по информация на изданието е просто една шега и при това не е единствената.

Не само шампионски фланелки обаче са възможни за предварителни поръчки. Ще бъдат предлагани и тениски за случая, ако РБ Лайпциг се класира за евротурнирите, такива за място в средата на класирането с текст „герой от средата” или дори за изпадане от елита с текст „отново към Втора Бундеслига”.

Особено тениската за изпадане като че ли не е много сериозно обмислена, защото РБ Лайпциг би станал първият отбор, които ще предлага тениски, посветени на изпадане в по-долна дивизия.

След 10 кръга в Бундеслигата едва ли някои фен на тима си мисли за изпадане. Точно обратното: отборът може да стане първият новак след Кайзерслаутерн (1998 година), който да стане шампион още в първия си сезон в елита след промоция от Втора Бундеслига. На 21 декември РБ Лайпциг гостува на Байерн и ще може да покажа дали има качествата за това.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА