Класиралият се за груповата фаза на Лига Европа РазенБалшпорт Лайпциг се подхлъзна у дома срещу новака този сезон Фортуна (Дюселдорф) и завърши 1:1 с него в среща от втория кръг на германската Бундеслига.

Домакините излязоха като фаворити в срещата и владееха повече топката, но нито те, нито гостите от Дюселдорф успяха да реализират някое от положенията си през първата част.

Почти веднага след почивката бившият халф на Щутгарт Матиас Цимерман (47) изведе Фортуна напред в резултата след асистенция на защитника Нико Гиселман и удар от границата на наказателното поле. Гостите продължиха да играят затворено и на контраатаки, а превъзходството на „червените бикове“ даде резултат двайсетина минути след първия гол и Жан-Кевин Огустен (68) изравни с малко късмет след рикошет в крака на бранител.

До края на мача Тимо Вернер веднъж удари гредата, но и гостите имаха чисто положение за гол. В 85-ата минута чрез Марвин Дукш Фортуна можеше отново да поведе, но след удара на футболиста топката облиза напречната греда. Финалният натиск на домакините не доведе до нов гол и се стигна до реми.

След това равенство и двата тима спечелиха първа точка за сезона. В първия кръг те допуснаха загуби – РБ Лайпциг при визитата си на Борусия (Дортмунд) с 1:4, а Фортуна у дома от Аугсбург с 1:2.

В следващия кръг след паузата за националните отбори на 15 септември тимът от Източна Германия ще приеме Хановер 96 във второ поредно домакинство, а отборът от Дюселдорф ще е домакин на Хофенхайм.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА - ТУК