Крилото на Байерн Ариен Робен се изказа в подкрепа на излезлия от затвора Ули Хьонес за завръщане на президентския пост в клуба.

„Байерн е Ули Хьонес! Той просто има този характер. Той прави всичко за клуба”, сподели 32-годишният холандец в предаването Audi Star Talk на немската телевизия Sky.

След 637 дни в затвора Ули Хьонес се завърна отново на стадиона при загубата на Байерн в домакинството срещу Майнц (1:2) миналата сряда. 

„Този ден беше за мен един емоционален момент. За него това бяха трудни времена, а сега отново е при неговото семейство”, допълва крилото. 

64-годишният бивш бос на бавраците обаче още не е решил дали да се кандидатира отново за президент на клуба по време на общото годишно отчетно събрание през ноември.

В същото време холандецът смята, че има още какво да даде на отбора заедно с французина Франк Рибери, който доскоро лекуваше травма, но вече се завърна в игра.

"Убеден съм, че пред мен и Рибери има още няколко години футбол на най-високо ниво. Много се радвам, че Франк се върна в строя", убеден е холандецът, който похвали и младока Кимих. Любимецът на Пеп Гуардиола заслужи много похвали за представянето си в дербито срещу Борусия (Дортмунд), завършило 0:0, а голяма част от специалистите го виждат в състава на Бундестима за Евро 2016 във Франция от 10 юни до 10 юли.

"Ако продължи да играе по този начин, той заслужава да е национал, защото притежава забележителни качества", каза още Робен.

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!