Нико Ковач вече не е треньор на германския шампион Байерн, обявиха официално от клуба след позорната загуба с 1:5 при визитата на Айнтрахт (Франкфурт) в събота.

До това решение стигнаха заедно президентът Ули Хьонес, изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге, спортният директор Хасан Салихамиджич и самият Нико Ковач на съвместна среща.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Постиженията на нашия отбор в миналия седмици и резултатите показаха, че има нужда от действия. Ули Хьонес, Хасан Салихамиджич и аз проведохме днес разговор с Нико върху тази основа и стигнахме до решението, че той вече не е треньор на Байерн. Всички съжаляваме за това развитие на нещата. Искам от името на Байерн да благодаря на Нико за работата му и особено за дубъла през миналия сезон“, обяви изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге.

Временно начело на баварците застава досегашният помощник на хърватина Ханс Флик, който ще води тима във важните срещи с Олимпиакос в Шампионската лига и в дербито с Борусия (Дортмунд) от следващия кръг на Бундеслигата.