Полузащитникът на Борусия (Дортмунд) Емре Джан призна публично, че преди четири години е преборил тумор на щитовидната жлеза.

Германският национал подчерта, че образуванието не е било животозастрашаващо, но след операцията е трябвало да пие хапчета всяка сутрин до края на живота си, за да компенсира липсата на хормони на щитовидната жлеза и трябва регулярно да ходи на прегледи.

“Имах тумор и спешно се нуждаех от операция. Щитовидната ми жлеза трябваше да бъде премахната. Това промени много неща в живота ми. Осъзнавам, че можеш да имаш много пари, можеш да имаш всичко, но здравето е най-важното“, заяви Джан в интервю за DAZN.

Туморът, разположен близо до гласовите му струни, е открит по време на медицинските прегледи при трансфера му в Ювентус през 2018 г., като един-два месеца след прегледа футболистът е бил посъветван от агента си да отиде на лекар.

“Не знаех какво се случва. Не знаех нищо за това, не бях чувал за щитовидната жлеза и не знаех, че може за има тумор там“, разказа Джан и благодари на лекарите на Ювентус. Той също посъветва хората да обръщат внимание на здравето си, тъй като ранното откриване на проблемите, помага за тяхното решаване.