Треньорът на Хебър Любослав Пенев определи липсата на ефективност в завършващата фаза като основна причина за загубата от Ботев Враца с 0:1 в мача от 32-ия кръг на efbet Лига. Той потвърди и за скандала в тима му. Както вече стана ясно, капитанът Георги Вълчев и Стефан Цонков бяха отстранени от отбора след скандал на тренировка.

"Основното за загубата е, че не вкарахме гол. Играхме добре, създадохме ситуации, но не вкарваме. Това е основната ми забележка към отбора. В нелека серия се намираме, но ще излезем от нея. Играхме открит, нападателен футбол, ще дойде момент да вкарваме и голове. Всичко зависи от нас, с желание, самочувствие и характер се печелят мачове", сподели Любо Пенев след мача.

"Продължаваме да се борим, няма да се отказваме. Остават три мача и ще положим максимални усилия. Вярвам, че ще останем в Първа лига", добави наставникът на Хебър.

Попитан за Цонков и Вълчев той обясни: "Да, не са в групата. Това е тема, която засяга само и единствено клуба. Свързано е с дисциплината в редиците. Не е нещо, което смятам да коментирам. Всичко е наред".

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024