ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

Ако излезете на улицата и направите анкета с хора, които се интересуват от футбол, бихте ги затруднили с въпрос: Кой е Станислав Маламов?  Даже и някои фенове на ЦСКА няма да отговорят веднага.

А не трябва да е така, защото навършващият днес 34 години футболист влезе историята на „червените“. Той вкара единствения гол на финала за Купата на България срещу Монтана, игран на 24 май 2016 година. Националният стадион „Васил Левски“ беше препълнен от „армейски“ фенове, с изключение на буферните зони. По-пълен даже и от онази прословута битка за Купата между Левски и Славия две години по-късно.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Успехът на ЦСКА беше ценен, а голът на Станислав – исторически, защото „червените“ се намираха в третото ниво на родния футбол. И никой не предполагаше, че тим от „В“ група, па макар и ЦСКА, ще се класира на финала и даже ще прегърне трофея. Маламов обаче вкара с глава и докара червена България до луда радост.

Малцина си спомнят, че няколко месеца преди това – през футболната есен на 2015 година, Станислав чупи крак и се налага да го гипсират. Първоначално даже се прокрадват съмнения, че сезонът вече е приключил за него, макар да е започнал току-що. Но Маламов оздравява, а после навръх 24 май пише част от историята на ЦСКА.

Впоследствие от „благодарност“ му сочат вратата. Ненавършил 27 години, Станислав преминава в Нефтохимик и слиза от сцената с ярките прожектори. Сега е родния си Марица, където пак ниже голове.

Не само пред медиите, но и пред близки и приятели той никога не казва нито една лоша дума за ЦСКА. Въпреки че беше забравен… 

"Той е много точно момче. В деня, в който му казаха, че няма да разчитат на него, Станислав си тръгна усмихнат. Но не с иронична усмивка, а просто беше усмихнат. А това наистина беше доста тъжен ден за него", разкриват негови приятели.