ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Голмайсторът на Крумовград Александър Колев даде интервю за БЛИЦ Live. 31-годишният футболист, който натрупа солиден стаж и по терените в Белгия и Полша, дебютира за националния отбор през ноември, след като заслужи доверието на Илиан Илиев за евроквалификациите с Унгария (2:2) и Сърбия (2:2).

Алекс Колев е сред подкрепящите благородната кауза в помощ на 16-годишния футболист от школата на Ботев 57 (София) Виктор Попов. Момчето е на лечение в Турция, след като преди месеци е диагностицирано с остеосарком - агресивно туморно заболяване на костите. 

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

"Трябва да се бори, това искам да му кажа. Тежък момент е, събрахме се, за да помогнем доколкото можем. Надяваме се Вики да се оправи и да е отново сред щастливите деца. Много лошо нещо е случилото се, пожелавам му да покаже воля и характер", обърна се Алекс Колев към момчето, което е на лечение в Турция.

Пред камерата на БЛИЦ Live опитният футболист говори и за бъдещето си. 

"Доста успешен полусезон, можеше и по-добре, но да не се надскачаме. Представяме се прилично. Срещу противниците от долната половина на класирането обаче изгубихме точки, но при новия треньор (б.р. - Станислав Генчев) успяхме да се вдигнем. Записахме две важни победи, които малко хора очакваха. При победата ни с 3:0 срещу бившия ми отбор ЦСКА 1948 в Бистрица, без да преувеличавам, можеше да вкараме още 3-4 гола. Ние сме биткаджийски отбор, не сме за подценяване", коментира Колев. 

* С кои футболисти на ЦСКА 1948 продължава да контактува и се чуват постоянно по телефона?

"Никога не съм се правил на звезда и на лидер. Давам каквото мога", подчерта нападателят.

"Синът ми Кристиян има бъдеще във футбола. Постоянно му се рита, нищо друго не прави", каза щастливият татко.  

"Изненадах се, когато получих повиквателната за националния отбор. Преди година, година и половина, също вкарвах доста голове, но не ме викаха. Беше странно, но всеки треньор си има виждане. Илиан Илиев е видял, че мога да помогна. Постигнахме добри резултати с оглед показаното от националния отбор последните две години и целия негативизъм, който се беше събрал. Щастлив съм, че съм част от националния отбор, ще помагам с каквото мога", обясни Колев.

"Огромно е напрежението в националния отбор", добави голмайсторът.

"Другите държави се развиват чисто футболно, а ние тъпчем на едно място. Надявам се да се вдигнем", коментира Колев, който даде мнението си и за националния селекционер Илиан Илиев.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024