ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Божидар Васев е един от опитните футболисти на закъсалия Спартак (Варна). 29-годишният полузащитник даде интервю за БЛИЦ СПОРТ, в което обясни, че е оптимист за бъдещето на "соколите" и е сигурен в запазването на мястото в Efbet Лига.

- Преди дни успяхте да спечелите с 3:2 срещу Ботев (Пловдив), но въпреки това сте на последното място в класирането с едва 4 точки. Какво не ви достига, за да побеждавате по-често?
- Нормално беше отборът да има период на адаптация в Efbet Лига, защото разликата с Втора лига е голяма. Това пролича в първите мачове. Радостното е, че последните месеци се вижда прогрес. Привлякохме и добри футболисти, надявам се да продължим с добрите игри и да ги материализираме в точки.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

- Плаши ли те конкуренцията? 
- Не, мотивира ме. Бих се радвал да привлечем и още по-добри играчи, за да нямаме притеснения за мястото в Efbet Лига, в което не се и съмнявам.

- Ти откри резултата в мача с Ботев. По-специално ли беше чувството, след като вкара гол на един от бившите си отбори?
- Доста време мина, откакто бях в Ботев (2013-2016 г.). Уважавам безкрайно много този клуб и феновете му, но в момента съм играч на Спартак, за който ще дам всичко, на което съм способен.

- Опознахте ли се вече с новия треньор Тодор Киселичков и какво промени той?
- Вече работим един месец заедно. Добри са ми впечатленията. Добър треньор е и се надявам да продължим възходящата линия. След идването му има прогрес. 

- Серията слаби резултати в началото на сезона повлия ли на психиката ви?
- Няма как да не повлияе на психиката ни. Бяхме леко разклатени след неубедителните резултати. Вече всички в Спартак сме убедени, че идват добри дни за клуба. 

- Феновете на Спартак са все по-притеснени за мястото на отбора в елита. Ще успеете ли да се спасите от изпадане?
- Нямам съмнения, че ще запазим мястото в елита. Феновете ни подкрепят и ние даваме всичко, за да подобряваме играта и резултатите, което е най-важното.

- През лятото смени Миньор (Перник) със Спартак. "Соколите" платиха ли трансферна сума за теб?
- Трансферът не беше изненадващ за мен. Имах нужда отново да заиграя в елита. Година и половина играх във второто ниво и съм изключително щастлив, че дойде офертата на Спартак. Благодарен съм на цялото ръководство, че ми дадоха шанса. Да, имаше трансферна сума.

- Коментарът ти за случващото се в Миньор, който е под чертата във Втора лига, а преди дни Христо Янев и Велизар Димитров напуснаха?
- Болно ми е, че се получава такава ситуация, но нямам представа. Не съм вече в клуба, не зная нещата в детайли. 

- Какви цели си поставяш за този сезон?
- Ще дам най-доброто от себе си в тренировките и мачовете и се надявам да помогна на отбора да израства. Смятам, че предстоят добри дни за Спартак (Варна). 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

* Снимки: Startphoto.bg