Асистентът на Мартен Олсен в националния отбор на Дания Петер Бонде изрази разочарованието си от само едната точка, спечелена в мача срещу България (1:1) в София. 54-годишният бивш треньор на женския представителен тим на датчаните даде кратко интервю за телевизионния канал “TV2”.
 
- Г-н Бонде, нищо ли позитивно не извлякохме от мача с България?
- Е, все пак взехме точка.
 
- Това не е ли достатъчно?
- Не, не е. Разочаровани сме повече, отколкото при домакинското 0:0 с Чехия през септември. Не бяхме достатъчно прецизни в играта, след като останахме с човек повече. Освен това представянето ни в първия половин час беше незадоволително.
 
- Защо не играхме добре в началото?
- Не знам. Преди мача говорехме за важността на първите минути. Уж всички бяха подготвени, а не се получи. Още не мога да разбера защо се случи така.
 
- Какво е обяснението за това, че не успяхме да се възползваме напълно от численото си предимство?
- Играчите на постъпиха умно, за да се възползват от предимството си. Когато изгониха българския футболист, двамата с Мортен Олсен предприехме риска с включването на втори висок човек в противниковото нападателно поле - Бендтнер и Корнелиус. Това обаче не помогна. Двамата не спечелиха необходимото предимство. Подаванията към тях бяха прекалено хаотични. Нямаше ги прецизните центрирания. Бяхме затруднени и от това, че българите все едно бяха паркирали автобус пред вратата си. Ние обаче сме разочаровани и съжаляваме, че не победихме.