Капитанът на Дания Даниел Агер остана доста разочарован от равенството на тима му с България (1:1) в световната квалификация от група „Б“. Той обаче отдаде заслуженото на възпитаниците на Любо Пенев.

„Трябва да поздравим българите за начина, по който играха. Отбраняваха се отлично, не ни оставяха прострастранства и се движеха много добре по терена. Изпитвахме сериозни затруднения да стигаме до положения. Не беше лесно, защото и теренът беше доста сух и това не ни позволи да играем по-бърз футбол. Може би не бяхме достатъчно добри, но и условията бяха тежки", коментира Агер.

Той е категоричен, че българската публика не е повлияла на представянето на тима.

"Враждебното поведение от публиката на трибуните не ни се отрази по никакъв начин. Проблемът беше на терена, където ние не успяхме да намерим играта си", продължи още той.

„Може би не бяхме готови за тази игра на съперника, което е неприемливо. Българите излязоха много агресивно на терена и печелеха повечето единоборства и спорни топки. В последствие обаче ние овладяхме инициативата. Вкарвахме гол, ударихме греда", завърши Агер.