Легендарният български футболист Красимир Балъков обяви, че Динамо (Загреб) е фаворит в квалификациите на Шампионската лига срещу Лудогорец, но само на хартия. Бала, който през по-голямата част от миналия сезон беше начело на Хайдук (Сплит), даде интервю за хърватското издание “Ютарни лист”.
 
- Динамо (Загреб) ще играе с българския първенец Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Какво трябва да очакваме от двете срещи?
- Динамо има предимство заради историята и опита си. На терена обаче славното минало не оказва влияние. Всичко зависи от актуалното състояние на отборите, това има значение на терена. Динамо е фаворит заради миналото, но сегашният футбол е много изравнен. Очаквам да стане интересен двубой с треньорско надлъгване.
 
- С какво Лудогорец толкова ви респектира? Това е клуб, който за две години прогресира от втора дивизия до квалификация за Шампионската лига.
- Лудогорец не е клуб, който търси бърз резултат. Това е клуб, който в момента е най-добре организиран в България. Преди няколко дни откриха камп за юношеската си школа. Това трябва да ви говори, че клубът има сериозен проект. Имат добра инфраструктура и организация на работа, не само за първия отбор, но и за юношите.
 
- Къде е шансът на българите за успех? Мачът като домакин или тактиката с търсене на изненада при контраатака?
- Като домакини играят много силно. Стадионът им не е много голям, но има страхотна атмосфера на мачовете. Може да се сравни с обстановката в Задар в Хърватия. Лудогорец обаче е отбор, който прилича на Динамо. Тимът играе открит футбол и цели да се надиграва с противника.
 
- Това означава ли, че шансовете са 50:50?
- Може и така да се каже, въпреки че Динамо (Загреб) е фаворит. Това обаче е само на хартия и предимно заради историята на клуба.
 
- Кои са играчите на тима, които могат да направят разликата?
- Не искам да анализирам футболистите поотделно. Не бих го направил и за българските медии. Според мен шансовете са равни. Очаквам интересни сблъсъци между Лудогорец и Динамо, които ще са пълни с неизвестност. Клубът, който е надиграл българските грандове “Левски” и ЦСКА, трябва да бъде оценен. На Динамо няма да му бъде лесно.