Юношата на "Левски" Георги Чакъров, който наскоро се раздели с Любимец, се свърза с БЛИЦ, за да разкаже какво всъщност се случва в новака в "А" група. Офанзивният полузащитник с прякор Фараона сподели, че треньорът Красимир Мечев е съсипал добрия колектив, който е бил при вече изгонения бивш наставник на "дините" Веселин Великов.

- Защо се стигна до раздялата ти с Любимец?
- Причините са много, но главната е новият треньор Красимир Мечев, с когото изобщо не се разбирах. А и нямаме сходни виждания за футбола. Този човек разби уникалния колектив, който имахме при Веско Великов.

- Защо се стигна до смяна на треньора, след като записахте сензационни победи над Лудогорец и Локо (Сф) под ръководството на Великов?

- Всички в отбора продължаваме да се чудим и да недоумяваме за смяната на Великов с Мечев. Великов ни вкара в "А" група, като направихме впечатляваща серия от 10 поредни победи, след което 1 равенство. И успехът му срещу Лудогорец наистина беше значим. Да биеш шампиона още на старта... няма по-запомнящо се начало на дебютния сезон в "А" група. Последва загубата от Нефтохимик във 2-ия кръг в може би един от най-добрите ни мачове, след това бихме Локо (Сф) и после останахме потресени, когато ни съобщиха, че Красимир Мечев го сменя. Всички недоумявахме как може треньора да бъде махнат след победа. Не можехме да си обясним какво точно се случва. Очевидно двамата не се разбираха. Великов беше освободен в паузата заради мачовете на националите. Мечев се погрижи да махнат Веско. Изцяло поднови щаба си. Дори двамата масажисти Христо Зотев и Иван Зотев бяха освободени. 

- Мечев ли коли и беси в Любимец?

- В момента да. Щом махна всички, а си води негови хора... Вече подмени 5-6 основни играчи. Футболистите, които извоювахме историческата промоция за "А" група, си заслужихме правото да играем в елита. Мечев обаче съсипа всичко. Ако колективът, който беше при Веско Великов се беше запазил, мисля че целта наистина щеше да бъде да попаднем в първата седмица. И разбира се, ако не бяха изгонени Димитър Воденичаров, Мартин Димов, Венци Йорданов, Симеон Иванов-Матераци. Не искам да съм лош пророк, но Любимец не го чакат добри дни. Сами ще видите и ще се уверите в това.

- След като Мечев съсипва колектива защо ръководството му гласува доверие и го оставя да прави каквото си иска?

- Това е големият въпрос. Доста хора в града също се чудят. Ховата в града въобще не харесват Мечев и дефанзивния му стил на игра. Той съсипва Любимец и това не е само мое мнение. Оставих много приятели в Любимец. Стискам палци на всичките си стари съотборници, с които сторихме чудеса и бяхме отличен колектив.

- Намекваш, че Любимец ще изпадне от "А" група ли?
- Да, никак не съм положително настроен за спасението на Любимец.

- Със сигурност съжаляваш, че сега не си в "А" група, много ли си обиден на Мечев?

- Няма какво да съм обиден на този човек. Щом е решил да ме махне, така да е. Не съжалявам, че сега не съм в "А" група. Имам търпение, знам, че скоро ще се завърна. През зимната пауза ще си намеря отбор. Все пак благодаря на ръководството на Любимец за съвместната ни работа през изминалата 1 година, в която свършихме исторически за града неща.

- Добра премия ли прибрахте от влизането в "А" група?
- Не, никакви пари за историческото влизане не сме взимали. Но парите не са важни в случая. Нямам претенции към ръководството относно парите, а за начина, по който се стекоха обстоятелствата. Недоумявам защо оставиха този невероятен колектив да бъде развален. Шефът Атанас Сталев обаче явно е преценил, че Красимир Мечев е най-добрият вариант за треньор на клуба. Времето ще покаже, че е направил грешен избор. Мечев нарочно ме заби на пейката, както в момента постъпи и с един от най-добрите футболисти на Любимец - Самир Аясс. В последните 3 мача изобщо не го пуска в игра. Мечев не харесва футболистите от миналия сезон, които вкарахме отбора в "А" група. Кара си свои хора, забива старите на пейката. Този, който не харесва, го нарочва за гонене. Води си свои хора.

- Името на Мечев преди време беше замесено в скандал, след като вратарят Стефано Кунчев разкри, че той му е предлагал пари с цел манипулиране на мач. При вас имало ли е подобен случай?
- Не, не мен никой нищо не ми е предлагал. Докато бях в Любимец не е имало такива мачове или каквито и да е съмнения в задкулисни игри.

- В момента тренираш ли някъде?

- Подготвям се индивидуално в родния ми град Смолян. Всеки ден играя тенис, дори имам само една загуба - от капитана на смолянския отбор по тенис Божидар Шуманов.

- Мислиш ли, че един ден може да се завърнеш в родния си "Левски"?

- Прекарах 10 страхотни години на "Герена". Там израснах и оставих много приятели. Не се знае какво ще стане, може един ден отново да играя за "Левски". Това е най-добрият клуб в България, въпреки че сега не са в цветущо състояние.

- Откъде идва прякорът ти Фараона?

- Тръгна от Емил Копаранов и момчетата в съблекалнята на Любимец. Бъзикаха ме заради прическите, които си правя и приликата ми в играта на моменти със Стефан Ел Шаарави.